zondag 30 januari 2011

Nog 150 dagen :-)


Wat gaat de tijd snel. Over 150 dagen gaan we eindelijk weer richting Orlando.
Een heel jaar wachten is wel heel erg lang, daar gaan we volgend jaar iets op verzinnen maar de tijd vliegt wel om.
In het begin was het ongeveer nog 325 dagen aftellen, eigenlijk wisten we al in dezelfde week nadat we vorig jaar terug kwamen; volgend jaar gaan we weer dus was het eigenlijk 358 dagen.
We zijn dus al ruim over de helft. Nog een periode van 50 dagen + 1 en we schieten onder de 100. Het weer is er in ieder geval al lekker, heel wat beter als hier alhoewel er ook aardig koude dagen in Orlando
zijn geweest.
Uiteraard hebben we niet stil gezeten. Voor ons was het wel duidelijk dat we de komende vakantie voor Disney tickets zouden gaan maar welke, dat was nog even de vraag.
In overleg met Glenn en Melvin zijn het uiteindelijk de Magic Your Way basis tickets geworden. Mij leek het voor ze wel leuk om de waterparken fun and more erbij te nemen.
Ze vertelde alleen niet zo veel zin te hebben om ook in de waterparken weer in de rij te staan. Ze weten natuurlijk ook wel dat ze genoeg kunnen zwemmen bij de villa.
Ons idee was verder om ze een aantal keer bij Disney Quest af te zetten zodat wij een aantal plaatsen zouden kunnen bezoeken maar Melvin gaf als antwoord dat hij ook wel wat van Amerika wil zien dus toen was het snel bekeken en bleef het bij de basis tickets.
Na een aantal bekende sites bezocht te hebben, kwamen we toch uit bij American Vacations.
Wat prijs betreft waren ze daar toch 1 van de goedkoopste.
Ze werken wel met vouchers maar dat vinden wij geen probleem.
Zeker de eerste dagen zijn we toch vroeg wakker dus dan rijden we gewoon een keer naar Disney, alhoewel, bij een keer zal het niet blijven want ik denk dat we er voor gaan kiezen om 's morgens naar een park te gaan, 's middags shoppen, een plaats bezoeken of lekker relaxen bij de villa en 's avonds eventueel terug naar een park. Er zullen ook vast dagen tussen zitten dat we overdag de parken overslaan.
Wat er ook in het eerste weekend in de planning staat is het bezoeken van een honkbal wedstrijd. De komende dagen ga ik eens uitzoeken of we van tevoren al tickets moeten bestellen of dat we ter plekken op de dag zelf de tickets kopen.
Omdat we zo veel mooie foto's op de diversen blogs zien langs komen, ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuw fototoestel. Nu zijn wij niet van die enorm goede en fanatieke fotografen dus het moest wel een eenvoudige camera worden. Verder zie ik ons ook niet lopen met een grote camera dus dan kom je al snel uit bij de compact camera's.
De oude camera die we hebben is een Canon Ixus 75.
Na de koopgids foto & video van de Mediamarkt en kieskeurig.nl helemaal uitgeplozen te hebben kwam ik tot de conclusie dat het weer een Canon moest worden, dit keer de Ixus 1000 HS.
Toevallig waren het dit weekend btw vrije dagen bij de Mediamarkt. Helaas hadden ze deze camera niet in de plaatselijke Mediamarkt maar de verkoper wist te vertellen dat ze de camera wel in Den Haag hadden. Daar aangekomen was het al duidelijk drukker dan bij ons.
De camera was er inderdaad en zat ook nog onder de laagste prijs op kieskeurig.nl maar het show model was roze. Dat leek mij geen verstandige keus want dan had ik zeker geweten dat ik alle foto's zou moeten maken. Bij de voorraad stond gelukkig nog een bruine, het zou niet mijn eerste keus geweest zijn maar het is weer eens wat anders dan zwart of zilver. Ik heb nog niet echt veel foto's gemaakt maar die komen van de zomer wel.
De afgelopen tijd is de dollar weer een beetje aan het stijgen dus we houden de koers weer dagelijks in de gaten. We hebben nog spijt dat we een paar maanden geleden geen dollars hebben gekocht toen de koers op 1,42 stond. Afgelopen zomer was de koers 1,19 dus dat scheelt nogal wat.
De komende tijd gaan we weer vrolijk verder met aftellen.
Bijna dagelijks lezen we andere blogs en kijken op de diversen forums.
Buiten de vele tips die we op doen beleven we er enorm veel plezier in.

5 opmerkingen:

 1. Veel plezier met jullie camera, wij zullen de resultaten vast wel op jullie blog zien. Ik herken je plezier in het lezen van blogs en de forums, ik kom je regelmatig 'tegen'. :-) en doe precies hetzelfde.
  groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker, 150 dagen is weer een mooie mijlpaal ! Waren de Disney Ultimate tickets niets voor jullie ? Goed betaalbaar en ALLES (ook Disney's Wide World of Sports, incl baseball wedstrijdjes daar) inclusive, zelfs golfbaan ;-) !

  Prima camera, ik ga ook altijd voor Ixus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke camera Marleen! Hippe kleur.
  Nog 150 dagen voorpret, het is voorbij voordat je het weet, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie zijn zoals jezelf al aangeeft door de helft heen,voor je het weet zit je er!
  Wij lezen ook veel blogs, geeft je toch alvast een heerlijk vakantie gevoel ondanks het feit dat je nog even moet wachten.

  Mooie camera hoor, gelukkig dat er nog een bruine was, vinden het wel een aparte kleur.
  Zijn zeer benieuwd naar jullie foto's, zal vast wel goed komen met een canon camera.

  Succes met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het wel een hip kleurtje zeg! En de dollar loopt alweer op 1,38 dus misschien wordt het nog wel beter!!

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin