vrijdag 13 mei 2011

Onder de 50 dagen gedoken.

Ongelofelijk hoe snel het gaat. Op dit moment is het zelfs nog maar 45 dagen. De afgelopen 50 dagen zijn we uiteraard door gegaan met het lezen van andere blogs. Met name de laatste 3 weken zijn dat er heel wat geweest. De templates lijken steeds mooier te worden en ik ben zelfs even in de verleiding gekomen om dit blog teveranderen. Omdat er toch heel wat tijd in gaat zitten en het vast niet in 1 x lukt, heb ik daar toch maar vanaf gezien. Dat komt een volgende keer wel. Inmiddels is het gelukt om kaartjes te bemachtigen voor een honkbal wedstrijd van de Tampa Bay Rays.
Vorig jaar hebben we het stadion bezocht toen er geen wedstrijd was. We konden ongestoord overal kijken en foto's maken.
Voor meer foto's zie dag 13 op ons blog van vorig jaar: http://partyoffivegoesusa2010.blogspot.com
Het bijwonen van een wedstrijd zal een hele andere ervaring zijn. Wekelijks spelen Glenn en Melvin hun eigen wedstrijd met gemiddeld een stuk of 25 toeschouwers. In Tropicana Field kunnen 43500 toeschouwers. In Nederland zijn de grootste stadions van Neptunus met 2760 zitplaatsen  en Kinheim met 2500 zitplaatsen.
Stadion Neptunus
Dit geeft wel aan hoe groot of eigenlijk klein de honkbal sport in Nederland is. Wij kijken er in ieder geval erg naar uit.
Inmiddels hebben we de iPad2 ook in ons bezit.
In Nederland kwam de iPad 2 tegelijk uit met de Nintendo 3DS.
Melvin wilde erg graag de 3DS hebben dus wij zijn die avond naar de Mediamarkt gelopen omdat zij op dat moment de goedkoopst waren.
Om bij de Mediamarkt te komen loop je lang de iFactors store. Daar stond nog een behoorlijke rij. Later hoorden we dat die rij er alleen maar stond om je in te schrijven voor een iPad2.
Uiteraard hebben we even bij de Mediamarkt gekeken naar de iPad2 en hebben nog terloops gevraagd of ze er nog waren. De verkoper vertelde dat ze na een halfuur al uitverkocht waren.Wij liepen veder naar de 3DS-en, daar waren we uiteindelijk voor gekomen.
Even later wordt Maurice op zijn schouder getikt "meneer we hebben er nog 1".....ongelofelijk maar waar. Waar ze hem vandaan hebben getoverd weten wij niet maar daar liggen wij niet wakker van. Het idee om te wachten met de aankoop tot we in Amerika zijn was natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. Op de terug weg kwamen we weer langs de iFactors store en dit keer konden we een glimlach niet onderdrukken.
Het was onze eerste ervaring met een ipad en ik moet zeggen, het is erg mooi en het touchscreen reageert enorm snel.
Het is allemaal net even wat groter dan op de iPhone, wat wel handig is als het moment van een leesbril steeds dichter bij lijkt te komen.
Inmiddels staan er een aantal spellen op die Maurice met name in het vliegtuig straks wil gaan spelen. Nog steeds kijken we zeer regelmatig hoe het met de euro staat. Rond koninginnedag is deze op de hoogste stand gekomen wat wij in 1,5 jaar tijd hebben gezien namelijk $ 1.4872.

Sinds vorige week is de koers helaas weer gaan zakken , vandaag is het $ 1.4110.
We hopen in ieder geval dat de daling die ingezet is snel wordt gestopt.
Inmiddels denken we wel dat we alles in grote lijnen hebben geregeld en betaald.
Wat nog wel hoog op het lijstje staat is een boottocht met Little Toot. Het lijkt ons erg gaaf om de dolfijnen om de boot te zien springen alhoewel we beseffen dat je er wel geluk bij moet hebben. Verder ga ik mij nog eens verdiepen hoe het met de tol zit.
Vorig jaar hebben we netjes elke keer met contant geld betaald. Dat ging prima. Eigelijk wilden we dit weer doen. Ik hoor echter de laatste tijd nogal eens dat je niet meer met contant geld kan betalen. Er blijft dus nog steeds wel wat te doen tot 29 juni.
Waarschijnlijk wordt het laatste bericht hier nog geschreven in Nederland, in de week van vertrek. Daarna volgt ons verhaal in Florida.
Tot dan.

10 opmerkingen:

 1. Leuk hè, de Tampa bay Ray's, onze jongens zijn nog wat kleiner, 7 en 8 maar misschien zet het ze ook wel aan het honkballen! Wij hebben de si pass mini sticker geregeld, lijkt me wel makkelijk voor de tolweg, maar miisschien kan het ook nog welmet quarters!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Little toot is heel erg leuk, en wat schiet het op voor jullie... onder de 50dgn grens.

  Lekker hoor ;0

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lekker dat het zo op gaat schieten he.
  wij kunnen ook niet wachten tot het 30 juni is en we vertrekken.
  wij wensen jullie alvast heel veel plezier en ik hoop dat ik genoeg tijd heb in florida om ook af en toe even op jullie blog te kunnen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk vooruitzicht, nog even en dan is het zover. Ipad is hier niet aan te komen, dus goed dat je 'm al hebt. groetjes uit the sunshine state.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag nog 43 dagen....weer een week voorbij! Heerlijk hoor, gaat opschieten nu. Veel plezier nog met aftellen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En nu nog maar 42 dagen op de teller. Ik kan me helemaal voorstellen dat jullie de dagen het liefst allemaal tegelijk van de kalender af willen strepen :-)

  Geniet nog even van de voorbereidingen. Jullie hebben mooie "to do's" op de planning staan. Nog 6 weekjes en dan kan ook voor jullie het grote genieten beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Folks,

  benieuwd naar jullie avonturen. Wij gaan 9 juli en zijn vorige zomer al naar de Rays geweest; was geweldig en ze wonnen. Mijn dochters en ik kijken nu nog vaak naar Teletekst 633 en zien dan de uitslagen; ze staan bovenaan haha.

  Succes en veel plezier

  wout

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We zitten ook af te tellen.... En twijfelen nog om ook naar zo'n honkbalwedstrijd te gaan. Maar gezien jullie enthousiasme ervoor gaan we toch weer 's kijken. Wie weet komen we elkaar wel tegen.
  PS:Onze Ipad 2 is onderweg:-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ja, het gaat nu echt opschieten voor jullie. Leuk om naar een honkbalwedstrijd te gaan, zijn erg benieuwd.
  Sterkte met aftellen.

  Dank trouwens voor je reactie namens Inverness op onze blog, maar wij weten van niets en zijn al de hele dag aan het rondkijken of er nog meer mensen zijn waar de volgers opeens ontbreken. Kunnen dus ook geen bericht plaatsen. Wel vreemd dat het jullie wel is gelukt dus?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. EINDELIJK kan ik een reactie plaatsen :) Ondertussen tellen wij ook mee af en zullen we jullie blog meevolgen op Amerikaanse bodem ! De koers staat goed voordelig, dus onze dollars hebben wij al aangeschaft.
  Tot de volgende keer,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin