donderdag 30 juni 2011

Dag 2: van Fort Lauderdale naar Orlando

Zoals verwacht waren we vanmorgen "lekker" vroeg wakker. De eerste keer waren we om 01:30 wakker.
Je hebt het idee dan dat je al een hele nacht hebt geslapen.
Daarna was het het 03:30.
Vervelen is er niet bij want de telefoon ligt altijd binnen handbereik en dan is het leuk om alle Twitter berichten te lezen. Nadat een volgende poging om nog wat te slapen ook geen succes was maar verder gegaan met de eerste dag voor het blog.
Vanaf 06:30 kon er ontbeten worden. Het was een eenvoudig ontbijt met bagels, brood, melk met cornflakes e.d. Verder was er een mogelijkheid om zelf wafels te maken en je brood te roosteren.
Uiteraard hebben we alles uitgeprobeerd.Omdat we er toch niet gerust op waren dat het helemaal goed zat met de auto en het oplopen van de temperatuurmeter, hebben we toch besloten om Dollar te bellen hiervoor.
Wat nogal irritant was is dat Dollar vanaf 08:00 bereikbaar zou zijn maar het bandje ging er pas om 08:10 af. Nu begrijp ik het wel want het gebeurd mij ook wel eens dat je iets te laat bent om het bandje eraf te halen maar toch.
De medewerker van Dollar maakte zich toch ook wel zorgen hierover en stelde voor om naar de Dollar te rijden bij het vliegveld in
 Ft. Lauderdale. Wel moesten we de tank weer vol gooien.
Indien we een benzine station waren tegen gekomen dat hadden we dat zeker gedaan maar hiervoor moesten we weer de weg af dus dit hebben wij laten zitten.
Daar aangekomen hebben we ons ongenoegen geuit over de situatie en werd ons een korting op een volgende boeking aangeboden. Ook wilde hij ons matsen door aan te geven dat de tank minder leeg was dan hij daadwerkelijk was. Daar gingen wij niet mee akkoord, wij wilden dat we helemaal niets voor de opgereden benzine hoeven te betalen. Dit is uiteindelijk gelukt. Nu natuurlijk afwachten of zij waarmaken wat er beloofd wordt.
Het was een hele nieuwe werd ons verzekerd. Daar aan gekomen bleek het een midsize suv te zijn ipv een fullsize die we wel hadden ingeleverd. Na er even over nagedacht te hebben waren we er eigenlijk wel klaar mee en besloten deze auto gewoon te nemen. We hebben voor een midsize betaald en dat stond natuurlijk in de computer dus daar is het waarschijnlijk mis gegaan.
De fullsize was wat ons betreft een beetje aan de grote kant en raar maar waar, in de midsize gingen de koffers wel allemaal in de achterbak terwijl we bij de fullzise 2 koffers op de laatste bank moesten vervoeren.
Het is een zwarte Ford Escape en hij bevalt tot nu toe prima.
Waar we natuurlijk wel mee zaten was de Sunpass mini sticker. We moesten uiteraard een nieuwe kopen. Dit hebben we gedaan in een kiosk langs de weg. Het was goed te zien dat we al weer richting Orlando kwamen want de eerste tekenen van Disney waarin in de Kiosk al te zien.
Toen we later op de dag deze sticker wilden registeren op de website ging dat niet.
Dit hebben we uiteindelijk telefonisch gedaan alhoewel het wel wat moeite koste, in eerste instantie werd er gezegd dat het na een week pas in orde zou zijn maar daar hebben we natuurlijk niets aan.
Na hier commentaar op gegeven te hebben kon het toch geregeld worden dat we binnen een paar uur gebruik konden maken van de Sunpass.
Om 10.00 uur zijn we richting Orlando gaan rijden en omdat wij met al het gedoe met de auto al weer heel wat tijd kwijt waren besloten we niet langs de kust naar Orlando te rijden maar via de tolweg.
We konden gelukkig overal contant betalen.
Eenmaal in de buurt van Orlando besloten we om lekker eerst naar de Florida Mall te gaan want we waren te vroeg om al een  de villa te kunnen en Melvin wilde erg graag een nieuwe Ipod Touch. Eigelijk wilde hij een Iphone 4 maar die is toch echt een stuk duurder en zoveel geld heeft hij echt nog niet gespaard na zijn vorige aankopen (Nintendo 3DS en 2 spellen).
We hebben meteen geluncht in de foodcourt.
Voor de rest zijn we o.a allemaal weer voorzien van een nieuwe spijkerbroek.
Daarna zijn we snel richting de villa gegaan want Glenn en Melvin werden wel heel nieuwsgierig hoe het zwembad zou zijn. We verblijven in Villa Kristal, zie voor de foto's de website.
De villa overteft eigenlijk al onze verwachtingen.
Het is erg ruim en alles ziet er schoon uit. Natuurlijk hebben Glenn en Melvin meteen het zwembad uitgeprobeerd. Dit koste wat moeite want er blijkt op de deur naar het terras een apart alarm te zitten.
Dit is om te voorkomen dat kleine kinderen ongemerkt naar buiten lopen en in het zwembad terecht komen. Helaas stond dit niet in de gegevens die wij gekregen hebben voor de villa en het alarm was oorverdovend. Een telefoontje naar het management bureau bracht uitkomst.
Vandaag mocht Glenn kiezen wat we zouden gaan eten. Het werd Cici's Pizza
Voor de sfeer moet je daar niet zijn maar de pizza smaakte weer prima.
Het is eigenlijk een pizza buffet. Verder is er ook pasta, soep, 2 verschillende soorten salades en ook een zoete pizza, cinnamon rolls en brownies als toetjes.
Voor ons gevoel was het al redelijk laat in de avond maar het was pas 19:00.
Er moesten ook nog bootschappen gedaan worden, hiervoor zijn we op zoek gegaan naar een Walmart. Het was een eindje rijden maar uiteindelijk hebben we er 1 gevonden. Voor de toilet artikelen zijn we eerst de Dollartree binnen gelopen.
Bij terugkomst in de villa namen Glenn en Melvin weer een duik in het zwembad.
Ik heb een poging gedaan om dit verslag te schrijven maar de moeheid was inmiddels weer flink toegeslagen en heb ik dit de volgende ochtend gedaan.
Wat weer betreft: het is bewolkt, af en toe regent het wat maar daar hebben wij tot nu toe nog geen last van gehad. De temperatuur is prima.
Verder wil ik graag iedereen nog bedanken voor de reacties.
Met mijn moeder gaat het overigens de goede kant op.
Na verandering van de antibiotica lijkt ze nu op te knappen.
Dit betekend in ieder geval voor mij dat ik het iets meer los kan laten.
Ik heb wat moeite met het plaatsen van de foto's gehad omdat het aanpassen van het formaat nog niet echt lukt terwijl dit thuis wel lukte....
Uiteindelijk gelukt gewoon in Finder. (valt niet mee overschakelen van Windows naar Apple)

10 opmerkingen:

 1. Wat een gedoe toch ook altijd met die auto's. Maar eind goed, al goed zullen we maar zeggen.

  Jullie zijn op plaats van bestemming aangekomen en zijn al volop aan het genieten. Heerlijk om te lezen. En ook fijn om te lezen dat het met je moeder de goede kant op gaat. En met die foto's op het blog gaat het ook vast goed komen. Ik heb zelf tijdens de vakantie BlogPress gebruikt en dat werkt als een tierelier, ook met foto's.

  Vanuit een zonnig Zeeland wens ik jullie een fijne dag en we kijken nu al uit naar de belevenissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig dat het met het thuisfront beter gaat, het lijkt me dat je dan zelf ook een stuk ontspannender rondloopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk jullie zijn eindelijk op plaats van bestemming.
  Jammer van het gedoe met de auto, maar gelukkig hebben jullie nu een gloednieuwe Ford.
  We hopen dat jullie heerlijk zullen genieten van Villa Kristal, wij hebben dat wel gedaan begin Juni.
  Ligt de de gekleurde strandbal en het opblaasbare zonnebed voor in het zwembad er nog? Hadden wij nl. achtergelaten voor de volgende gasten, je kan het toch niet meer allemaal meenemen.

  Geniet ze verder, we gaan jullie volgen.

  Groeten van Martin, Richard en Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn dat het met de auto toch nog goed gekomen is.
  wij zijn gisteren aan gekomen in Miami allen wel met 4 uur vertraging en met een stop van 2 uur op de behama`s want het was te slecht weer hier.
  nu zitten we lekker in het hotel even bij te komen van de vlucht.

  groetjes van de brabertjes
  leuk om zo ook van jullie alles te lezen.

  heel veel plezier nog en geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed te lezen dat jullie zijn aangekomen. Jammer dat de auto wat problemen gaf, maar gelukkig is dat nu ook geregeld. Nu kan het genieten gaan beginnen, zeker nu het wat beter gaat met je moeder!
  groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is 21.26 u wanneer ik je blog bijlees. Hebben al gegeten in de villa en ben alle mails van het werk aan het bijwerken. Nu nog de blog(s), nog douchen en ff wat slapen :)
  Mooi geregeld de wagen ! 'k Ben benieuwd hoe het jullie verder vergaat...
  Groetjes,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat het allemaal goed gekomen is met de auto nou maar hopen dat het weer hier in Orlando ook nog een beetje mee wil werken wij zijn vanmiddag in de stromende regen Aquatica uitgegaan komen we bij ons hotel zijn alle straten droog....we plannen maar niks en kijken met de dag

  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He eindelijk zitten jullie in 'onze ' villa ( hihi) nu zijn we helemaal stikjaloers natuurlijk. Nou geniet lekker, het draait ook een beetje jullie kant op nu het beter gaat met je moeder. Enne de Midsize helemaal goed toch...

  Rick en Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een gedoe met de auto, maar dat is nu gelukkig geregeld. De eerste aankopen zijn ook al binnen. Dat alarm is uitermate irritant, wij hielden een wedstrijd wie het snelst het geluid kon laten stoppen. (wij konden de stekker niet vinden ;-))Het is kennelijk een nieuwe wet in Fl dat huurvilla's dat nu moeten hebben.
  Fijn dat het met je moeder de goede kant opgaat, goed dat jullie toch zijn gegaan. Have fun and sun!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch weer goed geregeld met de auto maar wel balen... wij hebben dus ook een Ford Escape... lekkere auto hoor, bij ons ging ook even een lampje branden maar gelukkig alweer weg... geniet ervan he!! Wij komen morgen naar Orlando!

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin