vrijdag 1 juli 2011

Dag 3: Premium Outlet en Tampa Bay Rays

Vandaag waren we iets later wakker dan gisteren, als het elke dag een beetje later wordt is het ook goed.
We hebben het ontbijt in de Villa gegeten, Maurice is eerst vers brood gaan halen.
Dat was nog even zoeken, vorig jaar zaten wij vlak bij de 192, daar was het wat eenvoudiger maar uiteindelijk heeft hij toch iets gevonden.
Omdat we vanavond naar een baseball wedstrijd van de Tampa Bay Rays gaan hebben we besloten om niet al naar Disney te gaan.
Het besluit was al snel genomen om weer te gaan shoppen in de ochtend. De keuze is dit keer gevallen op de  Orlando Premium Outlets Vineland Ave. Inmiddels zijn de Prime Outlets ook Premium geworden.
Vorig jaar hebben we daar gelopen toen het enorm warm was. Vandaag is het lekker warm, wel bewolkt maar dat maakt ons niet uit. We zijn tenslotte geen strandliefhebbers.
We zijn goed geslaagd o.a. bij Ralph Lauren, Tommy, Timberland en Converse.
Zowel de heenreis als de terugreis hebben we flink in de file gestaan. In Nederland zie je meestal wel wat de oorzaak is van de file maar hier hebben we geen idee. Er is geen ongeluk gebeurd en er zijn geen wegwerkzaamheden. Zal het dan toch het invoegen zijn waarmee het mis gaat.
Het blijft voor ons bijzonder dat de Amerikanen zowel rechts als links inhalen, er afritten aan de linker kant zijn en dat ze helemaal niet gewend zijn om zo veel mogelijk rechts te rijden.
Wat betreft de drukte bij de Outlets, dat viel wel mee.
De lunch hebben we gegeten bij Subway. Dit blijft erg lekker. Thuis eten we het eigenlijk nooit terwijl er wel een Subway in Zoetermeer zit.
We hadden nog even tijd om lekker te relaxen bij het zwembad voordat we richting Tampa.
Ook richting de wedstrijd komen we weer in de file en dat doet ons besluiten om niet alle 9 innings straks af te kijken want we weten dat je daarna ook zeker in de file terecht komt en om nu voor de 4de keer op 1 dag file te rijden daar hebben we geen zin in.
Wat wel prettig is is dat we vorig jaar al bij het stadion geweest zijn dus we weten ongeveer hoe we moeten rijden en waar we moeten zijn om te parkeren.
Naast het stadion is een grote parkeerplaats. Als je in de buurt bij het stadion komt dan zie je al kleinere parkeerplaatsen waar ook betaald oor moet worden.
Hie dichter bij het stadion hoe meer je moet betalen. Het begint bij $ 5,00 en dat loopt met $5,00 op.
We kiezen voor $10, 00 en lopen met de stroom mee naar het stadion.
Wat mij verbaast is dat er tickets worden aangeboden zoals dat bij ons tijdens popconcerten gebeurd.
Je zou toch zeggen dat iedereen tickets via internet kan bestellen zoals wij het ook hebben gedaan en we verwachten niet dat de wedstrijd uitverkocht. Later blijkt dat dit inderdaad het geval is.
Bij de kassa's is het net echt druk dus we hebben snel de originele tickets. Bij binnenkomst krijgen we nog een gratis T-shirt. Helaas hebben ze alleen nog XL, ik hoor iemand vragen of ze geen kleinere maten hebben waarop er gezegd wordt dat deze al op zijn en ze dan maar eerder hadden moeten komen.
We gaan het stadion binnen en op zoek naar de fanshop.
Glenn en Melvin hebben beide een nieuw zomerjack nodig en zij willen graag een Jack van de Tampa Bay Rays. Uiteraard is dit prima gelukt.
We hebben het hele stadion rond gelopen, eigenlijk vergeten we helemaal bij de rays te kijken. Dan moeten we dat maar een volgende keer doen ;-) Later zien wij vanuit onze zitplaatsen het aquarium
staan.
Er is al genoeg bedrijvigheid in het stadion. de pitcher zijn zich aan het ingooien en op een groot scherm waar wij precies tegenover zitten is al van alles te zien.
 is er eerst overleg tussen de scheidsrechters en de coaches.
Voor de wedstrijd worden er verschillende mensen in het zonnetje gezet om wat voor reden dan ook en daar zitten uiteraard ook kinderen bij.
Als de wedstrijd begint dan zien we dat elke speler op het grote scherm voorgesteld wordt.
Van de Tampa Bay Rays wordt er zelfs een animatie filmpje gedraaid wat rechtstreeks uit een spel komt, erg grappig om te zien.
De Rays beginnen de eerste inning goed door met een prachtige vangbal de derde uit te maken.
Helaas is deze avond de tegenstander wat sterker en wordt er de tweede inning 2 x gescoord door de St. Louis Cardinals. We merken al snel dat alle supporters door elkaar zitten wat geen probleem is.
Niemand kijkt ook op of om als er eens iemand opspringt om iets te roepen.
Het publiek wordt prima bezig gehouden, tussen de innings door gebeurd er van alles op het veld en op het scherm.
In de 8ste inning scoren de Cardinals nog 3 keer. De vlam slaat tijdens deze slagbeurt in de pan want er wordt geen 3 slag gegeven voor een Cadinals speler terwijl dit het wel was.
De coach wordt door de scheidsrechter tot de orde geroepen.
Volgens een Amerikaan die ook zat te scoren op de tribune was dit alleen maar voor de show.
Helaas zat ik zelf niet naast hem anders had ik even meegekeken omdat ik zelf ook altijd scoor bij de wedstrijden van Glenn en Melvin.
Voor beide teams wordt er precies bijgehouden hoe de wedstrijd verloopt en wat een speler doet aan slag en in het veld. Hieruit worden de statistieken (stats) berekend.
Op het scorebord stonden alleen de R,H, E, LOB wat staat voor Runs (aantal gescoorde punten), Hits (aantal geslagen honkslagen), Errors (gemaakte fouten) Left On Base (aantal spelers wat niet over de thuisplaat is gegaan omdat er een 3de O is gemaakt. Voor de uitgebreide uitleg zie: honkbalasp2011 onder statistieken. (website is gemaakt door Melvin)
Iets later is het geen show meer en wordt de pitcher van het veld gestuurd.
Het publiek leeft enorm mee wat erg leuk is om te zien.
We zien eenmaal weer terug in de villa deze beelden ook op tv.
We besluiten om nu richting de auto te lopen waar we later een beetje spijt van krijgen want de Rays blijken uiteindelijk zelf ook nog 3 x gescoord te hebben waardoor de eindstand op 3 - 5 kwam.
We rijden zonder problemen richting de villa waar we nu ongeveer een uurtje over doen.
Op de heen was dit twee uur.
Het was super om dit mee te maken. Veel herkende wij wel zoals de bal rond gooien na een gemaakt O.
Wat wel opviel is dat er behoorlijk wat lefty's in het team van de Tampa Bay Rays zitten.

Zelfs Maurice vond de wedstrijd erg leuk om mee te maken terwijl hij echt meer een voetbalfan is.
Op de tribunes zaten mensen van allerlei leeftijden en opvallend veel oudere mensen. Iedereen liep ook tijdens de wedstrijd heen en weer om iets te eten of te drinken te halen.
Kortom het was een hele belevenis en zeker aan te raden ook al heb je niets met honkbal.
We hebben nog veel meer foto's en een paar filmpjes met de fotocamera gemaakt, deze volgen later nog.

Als laatste wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de reacties en medeleven wat betreft mijn moeder via dit blog, Twitter, mail, sms en WhatsApp.
Gelukkig lijkt het er op dat het steeds beter gaat.

@ Tinnetam: het verkleinen van de foto's is uiteindelijk gewoon gelukt via Finder.
@ Marja en Tony: Inderdaad valt er een last af als je goede berichten van het thuisfront hoort.
@ Martin,Richard en Linda: ja hoor jullie bal en zonnebed liggen er nog en worden gretig gebruikt.       Bedankt hiervoor.
@ de Brabertjes: balen van de vertraging, is het goed gegaan met jullie dochter tijdens de reis? Ook jullie veel plezier.
@ 2theusa: Het genieten begint inderdaad te komen.
@ Hilde en co: Ik ga vandaag toch echt eens proberen om jullie blog ook bij te lezen, voor jullie ook veel plezier.
@ Mirjam: Het weer is inderdaad beter geworden nu.
@ "Rick Sunshine State": Jullie villa bevalt erg goed :-).
@ Sonja: Wij kunnen ook geen stekker van het alarm vinden :-), zo nu en dan gaat hij nog even af.
@ Karen, Andy, Mauro & Milan: Heel veel plezier bij jullie wedstrijd. Het is echt een belevenis!

6 opmerkingen:

 1. Mooi verslag, heerlijk om te lezen. Ben benieuwd naar de rest :)
  Groetjes,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne dag zeg. Leuk om eens een baseball wedstrijd mee te maken en zo fijn dat het steeds beter gaat met je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een bijzondere belevenis, leuk hoor en zo te lezen hebben jullie het tijdens de wedstrijd erg naar jullie zin gehad.
  Wij vinden dat ook nog steeds onwennig het rechts en links inhalen, jullie zijn dus niet alleen.
  groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ronald ergert zich behoorlijk aan de amerikaanse autorijders. Vooral het bellen en SMS-en en dit het liefst ook nog met het stuur tussen de knieën. Doe er een sigaretje en een hamburgertje bij en de file is ontstaan (volgens mijn chauffeur dan he?). Ik vind het rijden allemaal gemoedelijk en we hebben vakantie, no worries.
  Lekker dat het shoppen goed gelukt is bij jullie, altijd weer leuk. Fijne vakantie verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke dag weer beleeft. Wij zijn een keer bij de New York Yankees geweest in New York en vonden het ook een belevenis allemaal! Dat van de Sun Way hebben wij nou ook, er zit er ook een in Rotterdam, maar we gaan daar eigenlijk ook nooit naartoe, raar he.....Verder nog veel plezier..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor, zo'n wedstrijd meemaken ! Wij vinden het sfeertje ook altijd geweldig en mooi hoe ze je steeds kunnen vermaken tussen de innings door !

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin