zondag 19 september 2010

Tickets, hotel en villa geboekt.

Het heeft even geduurd voordat er weer een bericht op het blog verschijnt maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. Inmiddels hebben we op dit moment al weer 23 volgers, op het blog van dit jaar hadden we 48 volgers. We hopen dat we een beetje aan de verwachtingen kunnen voldoen.
Omdat het er even op leek het dat onze party niet uit 4 maar uit 8 personen zou bestaan heb ik gewacht met het volgende bericht. Het verhaal zou dan heel anders zijn en de titel van het blog zou dan aangepast moeten worden.
De laatste jaren gingen we altijd met 2 gezinnen op vakantie tot afgelopen zomer.
Omdat we dit altijd gezellig hebben gevonden en al een hele mooie villa op het oog hadden kwam het idee op om weer met zijn allen te gaan. Helaas is het hier niet van gekomen en gaan we zoals we in eerste instantie van plan waren met zijn viertjes.
Ik heb gekozen voor witte letters op een groene achtergrond. Ik heb gehoord dat dit niet echt lekker leest. Hebben hier meer mensen last van? In dat geval zal ik namelijk de kleur van de tekst aanpassen.
We hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. We proberen nog steeds zo veel mogelijk andere blogs te lezen. Dat is behoorlijk tijdrovend maar het blijft leuk om dingen te herkennen.
Verder doe je op deze manier ook nog heel veel tips op.
Zoals hieronder al gemeld waren we na onze vakantie van afgelopen zomer er snel uit dat we in 2011 weer naar Orlando willen. Omdat op dat moment de tickets nog niet te boeken waren hebben we ons eerst gericht op een villa.
Ondanks dat we het enorm naar ons zin hebben gehad in de condo op Cane Island, zagen we
wel de voordelen van het huren van een villa.
Vooral een eigen zwembad en de ruimte die je hebt rond het zwembad om buiten de zitten maakt het
verschil.
Door op verschillende blogs en forums rond te snuffelen vonden we al snel een aantal villa's die er voor ons uit sprongen. 1 daarvan was al niet meer beschikbaar waardoor we uiteindelijk uitkwamen op villa Kristall. Deze villa ligt in the Abbey at Westhaven.
waren we wat huiverig om een villa te huren bij de verhuurder zelf maar de contacten die we hadden via de mail waren erg prettig. De eigenaar mailde dat hij, als wij dit wilde, ook Nederlandse references had. Dit wilde wij natuurlijk wel waarna hij het blog van Rick en Mandy mailde. Wij kende dit blog al en mogelijk zijn we wel in eerste instantie door dit blog bij deze villa terecht gekomen maar zeker weten we dit niet meer.
Uiteindelijk zijn we naar wij denken tot een mooie prijs gekomen voor 2 weken namelijk van 30 juni tot en met 13 juli.
De volgende stap was het zoeken naar een mooi prijs voor 4 tickets.
Wat we al snel merkte was dat de prijzen met de dag veranderde en steeds duurder werden.
Ook zagen we dat de dag waarop je reist ook uitmaakt, de woensdag was voor vier tickets €300,00 goedkoper dan de donderdag. We hebben de villa vanaf donderdag geboekt dus dat was een klein probleempje. Ook de aankomstplaats maakte uit, Miami was goedkoper dan Orlando. We hebben daarom besloten om te vliegen met British Airways op Miami en een hotel voor 1 nacht te boeken.
We hebben naar ons idee gunstige vliegtijden, komen al om 13:50 aan en rijden op ons gemak naar het hotel. We kunnen dan al een bezoek brengen aan onze eerste mall deze vakantie :-) De volgende dag rijden we op ons gemak naar Orlando, de route die we gaan rijden moeten we nog even uitzoeken. Mogelijk gaan we langs de kust rijden omdat we tijd genoeg hebben. Het hotel waar we gaan overnachten is het La Quinta Inn in Fort Lauderdale.
Voor de terug reis zagen we een vlucht die om 20:45 vertrekt vanaf Miami.
Omdat je vaak op de dag van vertrek in de ochtend uit de villa moet, hebben we besloten deze vlucht te nemen en op 13 juli al terug te vliegen. Zo kunnen we het die dag rustig aan doen en in de middag richting Miami gaan rijden.
Wat we voor de rest gaan doen tussen 29 juni en 13 juli dat is nog niet duidelijk, dat zien we daar wel per dag.
Wel denken we 's morgens lekker rustig aan te doen en te genieten van het zwembad.
Dit jaar hebben we gebruik gemaakt van Orlando Flextickets, volgend jaar worden het Disney tickets. Zowel deze tickets als de auto boeken we op een later tijdstip.
Het zal wel even duren voordat er weer een bericht verschijnt op het blog.
Zodra er nieuws is zal ik het zeker melden.

8 opmerkingen:

 1. Ik vind de kleurtjes niet heel vevelend hoor ! Leuk dat jullie de villa al geboekt hebben. Wel vrij snel, dus hoop dat je een goede prijs hebt kunnen maken ! Maar hij ziet er prachtig uit, grappig dat het dezelfde is als die van Rick en Mandy. En wel erg lekker dat je de tickets al hebt, ook niet verkeerd lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,

  leuk dat jullie weer een blog bijhouden. We hebben echt genoten van de vorige !

  Qua tekst klopt het wel dat het wat moeilijker leest. Ik selecteer de tekst altijd en dan wordt het een stuk duidelijker. Maar het is de inhoud die telt, dus over zo een bagatel maak ik me niet druk ;)

  Veel succes met de verdere planning !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ADe tekst is altijd lastig, ik doe het zelfde als Roberto, maar een iets donkere tekst is wellicht iets leesbaarder, maar geen probleem hoor.

  Jullie gaan je helemaal vermaken in die villa!
  Enne wij gaan er in 2011 ook weer in ;-)

  Nog heeeeel veel voorpret hoor!
  Wij lezen mee

  Groetjes

  Rick en Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige villa!!
  Nu alleen nog wat geduld en lekker voor genieten.

  De tekstkleur is volgens mij inmiddels aangepast, het leest in ieder geval makkelijk.

  Veel voorpret en voordat je het weet is het alweer 2011.

  Groetjes,
  Heidi en Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De tekstkleur is nu goed, vorige keer met die witte letters was inderdaad wat onduidelijker. Soms lees ik ook wel via google reader, dan is er niets aan de hand.
  Lekker dat jullie al zoveel hebben geregeld voor volgend jaar !! Het kan allemaal maar vastliggen ;-)

  Veel voorpret nog !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi luitjes,

  wat leuk om tegen te komen. Wij gaan naar deze villa in juni 2011. Het wordt voor ons de eerste keer in een villa i.p.v. een hotel. Wij hebben er nu al ontzettend veel zin in en we gaan jullie zeker volgen. Jullie ons ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor het berichtje op ons blog.
  Wonen en werken voor een bepaalde tijd in Florida is inderdaad heel anders dan er op vakantie zijn.
  Ondanks dat niet alles direct op rolletjes loopt vinden wij het een geweldige ervaring waarvan we beseffen dat die niet voor iedereen (ivm het ontbreken van de juiste werkgever) is weggelegd.
  Voor ons is het volgen van de Florida blogs leuk om zo te ontdekken wat we met onze vakantie's en weekenden kunnen gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi ik heb me aangemeld om je blog te gaan volgen lijkt me erg leuk ik zag ook dat we rond dezelfde periode in florida zijn

  groetjes mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin