vrijdag 22 oktober 2010

Nog 250 dagen....

Vandaag over precies 250 dagen gaan we weer richting Orlando.
Wat hebben we een heimwee, al was het alleen al naar het lekkere warme weer.
We hebben inmiddels de winterjassen tevoorschijn gehaald
en hebben ze zelfs al weer aan gehad. De eerste hagel van deze winter is al gevallen, wordt het weer zo'n winter als afgelopen jaar? We zullen het zien. 250 dagen is nog erg lang wachten maar de ervaring van vorig jaar leert dat het toch snel zover is. Het is nu ongeveer een jaar geleden dat we besloten om na 22 jaar weer een vakantie naar Florida te boeken.
Omdat we weer in dezelfde week gaan is het wachten voordat het zover is op dit moment even lang. De tijd vloog voorbij en voordat we het in de gaten hadden zaten we in Orlando. Helaas is de vakantie zelf ook voorbij gevlogen en dan ga je al weer denken aan volgend jaar.
Voor degenen die ons blog gemist hebben, hier zijn onze belevenissen te lezen: http://www.partyoffivegoesusa2010.blogspot.com
Ondertussen zitten we niet stil.
We lezen nog steeds bijna dagelijks de blogs van mensen die op dat moment in Amerika zitten.
Zodra we iets lezen wat ons ook leuk lijkt dan schrijven we dit op omdat we dit volgend jaar vast niet meer terug kunnen vinden tussen de vele blogs.
Wat we nog moeten boeken is de auto en de tickets voor Disney.
Verder zijn we de komende zomer echt van plan om een honkbal wedstrijd bij te wonen van de Tampa Bay Rays in Tropicana field.
Het speelschema is al bekend en het moet in het eerste weekend gebeuren.
Ze spelen dan tegen de St. Louis Cardinals. De tickets hiervoor zijn nog niet te boeken via
internet maar we twijfelen of we dit wel moeten doen.
We kunnen ze ten slotte ook regelen als we in Florida aankomen. Het honkbal
seizoen is hier inmiddels ook voorbij, we hebben een leuk seizoen achter de rug met zowel winst als verliespartijen. Met dank aan de coach Frank. Glenn en Melvin hebben nogtwee wedstrijden met een ander team meegespeeld. Van de wedstrijden van hun eigen team heb ik er niet 1 gemist. Omdat het na al die weken ook wel weer even lekker is dat je het op zaterdag rustig aan kan doen, had ik besloten om deze twee extra wedstrijden aan me voorbij te laten gaan. Daar heb ik behoorlijk spijt van gekregen. Glenn raakte na drie ballen gooien (zowel Glenn als Melvin zijn pitcher) geblesseerd aan zijn voet doordat er een bal tegenaan geslagen werd en heeft hij in Brabant op de spoedeisende hulp gezeten. Gelukkig valt het achteraf erg mee en was de voet alleen gekneusd. Daarbuiten sloeg Melvin in dezelfde wedstrijd zijn eerste homerun (over het hek) in zijn honkbal carrière. Dit is zelfs Glenn nog nooit gelukt terwijl hij al wel 2 x de beste slagman van het seizoen geweest is.
Wie voor het afgelopen seizoen de MVP en de beste slagman zijn is nog niet bekend, spannend...
Wat veel mensen denk ik niet weten is dat het honkballen echt een ongelofelijk leuke sport is, ook in Nederland. Ik moet toegeven dat het in het begin erg traag over komt als je bv. voetbal, hockey of handbal gewend bent maar dat is even wennen. De sfeer rond een wedstrijd is heel anders. Gelukkig weinig scheldende ouders langs het veld. Vanaf 5 jaar kan er al gehonkbald worden, spelenderwijs leren ze dan al de beginselen van de spelregels.
Ook houden we dagelijks de dollarkoers in de gaten. Deze wordt voor ons steeds gunstiger.
Hij heeft al op 1,40 gestaan. Vandaag is het net iets minder. Dat is nogal eenverschil met afgelopen zomer toen dit de eerste week 1,18 was. Hierbij komt het gemak van de Iphone weer om de hoek kijken, met een koersapplicatie kan je de koers elk moment van de dag controleren. Gaat de koers richting de 1,50 dan gaan we zeker dollars kopen.
Wat ons steeds weer tegen valt zijn de prijzen in Nederland van vooral kleding.
Nadat je gezien hebt hoe de prijzen zijn in Amerika doet het toch pijn om behoorlijk wat geld uit te geven aan merkkleding terwijl dat dus ook anders kan.
We hebben eigenlijk spijt dat we toch nog te voorzichtig geweest zijn met het kopen omdat we bang waren dat we over het toegestane gewicht zouden gaan.
Eigenlijk hebben we helemaal niet gekeken naar bv. truien voor de winter, waarschijnlijk omdat het daar lekker warm was en het aanbod denk ik een stuk minder is.
Volgend jaar gaan we dus anders shoppen. We moeten het wel doen met een koffer minder want we gaan tenslotte maar met z'n vieren maar dat zien we dan wel weer.
Dan speelt de Ipad nog, ook deze is in Amerika een stuk goedkoper mits we weer gebruik maken van de btw vrije dagen van de Mediamarkt. In dat geval komt de prijs aardig in de buurt van de Amerikaanse prijs met het voordeel dat er meer ruimte over blijft om andere dingen uit Amerika mee te nemen. Helaas weet je nooit wanneer deze dagen zijn en of ze nog komen, het is dus even afwachten.
Om heel eerlijk te zijn ben ik zelf al een beetje bezig geweest voor de vakantie van 2012.
In dat jaar doen Glenn en Melvin eindexamen en het lijkt ons wel erg lekker om meteen na hun examen te vertrekken naar Florida.
Na een avondje zoeken op internet heb ik de juiste data al gevonden voor de examens. Deze worden twee jaar van te voren gepubliceerd in de staatscourant. Nu nog even afwachten in welke vakken zij examen gaan doen. Betekend dat we in 2012 eind mei al richting Florida kunnen. Dat zal ver het laatste jaar zijn dat ze nog mee gaan, ze worden eind november dat jaar 17 en willen daarna vast met hun eigen vrienden op vakantie. Dat zou betekenen dat het ook het laatste jaar is dat we aan de schoolvakanties vast zitten. Dat bied voor ons hele andere mogelijkheden. Niets is natuurlijk zeker dus we wachten maar af, eerst maar aftellen tot de komende vakantie, nog 250 dagen....op naar de 200 :-)

5 opmerkingen:

 1. Haha, goed bezig zeg ! Met aftellen EN al met de vakantie voor 2012. Jullie (of vooral jij ?) hebben de smaak flink te pakken ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk alweer bezig met 2012 zeg, en zelfs er voorbij, buiten de schoolvakanties om... hihi. Florida heeft de aandacht ... ;-)

  Het gaat allemaal best snel voorbij.. en voor je het zitten jullie er alweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dachten we dat wij vroeg waren met de vakanties.... Leuk hoor dat jullie in 2012 in mei al weg kunnen. Wat betreft de Ipad, wij hebben 'm in de VS gekocht dit jaar. Hij was hier nog niet te koop in mei en Martin en Richard hebben er beiden een gekocht. Niet twijfelen hoor, gewoon doen. Het is een superaanwinst ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze kleerkasten puilen uit met zomerspullen, terwijl we dus degelijk wintermateriaal missen. Niettemin staan onze koffers bijna vertrekkensklaar, dus hopelijk kunnen we nu onze slag wél slaan...
  2011 zal er snel zijn, we tellen mee af :)
  Groetjes,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om jullie blog te lezen, het verwoord eigenlijk precies hoe wij ons voelen. Heimwee naar Amerika, na het boeken van de tickets allerlei blogs lezen, aantekeningen maken, onderkomens zoeken, enz.
  Villa Kristall hadden wij ook willen boeken, maar was niet meer vrij....
  Nu zag ik hem bij jullie op het blog staan, erg grappig. Jullie zullen het daar vast naar jullie zin hebben. De villa die wij nu hebben geboekt, heb je op ons blog zien staan, ook niet verkeerd.
  Veel plezier met plannen maken.

  Groet Harm en Christa.

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin