vrijdag 8 juli 2011

Dag 10: Hollywood Studios

Vandaag al weer dag 10,  8 juli dus vandaag is mijn broer jarig. Gefeliciteerd Bert!
Het is ook de dag dat de Space Shuttle voor het laatst de lucht in gaat.
We hebben wel overwogen om daar naar toe te gaan maar hebben eigelijk geen zin in de drukte die je dan ongetwijfeld tegemoet gaat. Wij zien het meer als voordeel want dan is het mogelijk in de parken iets minder druk. Na weer op tijd een ontbijtje gegeten te hebben gaan we richting Hollywood Studios.
De villa ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de parken dus dat is lekker.
We lopen 09:15 het park binnen.
Onze tactiek van eerst naar de Fastpass attracties te lopen en dan de gewone wachtrij te nemen heeft de afgelopen dagen goed gewerkt dus dat doen we weer. Via een app op de iPhone hebben we gisteren bekeken waar de langste wachtrij stond. Dit was bij Toy Story en bij Rock 'n Roller Coaster.
Marleen player 1, Melvin player 2
We lopen als eerste naar Toy Story Mania. Als we daar aan komen staat er een wachttijd van 5 minuten. Dat is natuurlijk niet gek dus we lopen er meteen in. We zitten binnen de kortste keren in de karretjes.
Ik zit weer naast Melvin. Even denk ik een kans te maken want ik sta na 2 schermen voor. Helaas hou ik dat niet vol. Hij haalt overigens geen maximale score maar dat is denk ik dit keer ook heel moeilijk.
Hierna gaan we op weg naar Star Tours. De attractie is gebaseerd op de Star Wars films.
De wachttijd die hier staat is 5 minuten.
Jedi training
Het is ongelofelijk maar hier lopen we zo door. In Parijs zij we ook al diversen keren in Star Tours geweest maar kort geleden is deze vernieuwd. Het is weer een geweldige vlucht.
Voor de ingang is een Jedi training bezig waarbij kinderen op een podium kunnen proberen om
Darth Vader te verslaan. Luke Skywalker gaf de training.
Afgelopen week hebben we een iemand zien lopen met een heel leuk t-shirt van Yoda.
Op de achterkant had Yoda het bekende Mickey hoedje met zijn naam erop geborduurd op.
Helaas hebben we dit t-shirt niet kunnen vinden, mogelijk is het verkocht tijdens de star wars weekenden de een paar weken geleden plaats vonden.
Onze volgende stop wordt Muppet*Vision 3D. Als we daar binnen stappen is de voorstelling net begonnen dus we moeten hier eigenlijk nog het langst wachten tot nu toe. Zodra je in de volgende ruimte komt wordt er een soort voorprogramma gedraaid wat op zich best grappig was.


De voorstelling op zich was ook leuk, waarschijnlijk ook omdat wij opgegroeid zijn met de Muppets en elke figuur herkennen. Geen idee hoe dat met de kleinere kinderen is.
Ons zeggen de laatste nieuwe stripfiguren natuurlijk een stuk minder want als je kinderen groter worden raak je daar een beetje uit. We gaan nu op weg naar Rock 'n Roller Coaster Starring Aerosmith.
We lopen via Streets of Amerika wat een goede weergaven is hoe bepaalde straten er uit zien.
Eenmaal aangekomen bij de roller coaster blijkt de wachttijd daar al behoorlijk opgelopen.
Er staat 90 minuten. Glenn en Melvin willen graag hier in, zowel Maurice als ik zitten hier eigenlijk niet op te wachten. We spreken af dat we elkaar weer bij de uitgang zien.
Op een gegeven moment zien we een behoorlijke groep Amerikanen naar de lucht staren. In eerste instantie denken we nog dat zij naar het weer kijken wat er wat dreigend uitzag maar als er ook iemand met een kompas staat en zegt dat het de goede richting is. weten we al waar het om draait. Het is een paar minuten voor 11:30.
Ze verwachten toch nog iets van de Space Shuttle te zien en wij besluiten ook  te kijken. Helaas zien we helemaal niets, mogelijk door de bewolking want die is vrij dicht.
We besluiten om maar eens verder op zoek te gaan naar een rugtas voor mij. We lopen de meeste winkeltje in en weer uit. Helaas zijn er momenteel niet zo heel veel rugtassen te vinden, ik schat een stuk of 5 totaal en er zit dan ook niet bij wat ik zoek.
We gaan weer terug richting de roller coaster en gaan daar lekker in de schaduw zitten.


We zien buiten de Brazilianen nu ook een andere groep met dezelfde t-shirts lopen.
Het gaat om een internationale conferentie over kinderen met diabetes die in Orlando plaats vindt. De kinderen zijn dus nu in Hollywood studios. Dat is nog eens wat anders dan een DVN zomerkamp. Even later zien we Glenn en Melvin aan komen lopen en dit betekend dat ze uiteindelijk 60 minuten hebben moeten wachten inclusief de roller coaster zelf. Ze vonden het wel het wachten waard want hij was "vet". We krijgen ze zo ver om eindelijk eens bij een show binnen te stappen en dat is Belle en het Beest.


Eigenlijk hebben wij deze ook al jaren geleden gezien in (toen nog) EuroDisney. Op zich wel weer leuk om te zien.
Na het plattegrond nog eens bestudeerd te hebben pikken we er nu The Magic of Disney Animation uit.
Dit blijkt een goede keuze te zijn en is een leuke voorstelling.
We zien zelfs nog een paar fragmenten uit de nieuwste Disney film Cars 2
als de voorstelling afgelopen is dan kom je in een ruimte waar van alles is te doen en te zien op het gebied van Animatie. Er staan een behoorlijk hoeveelheid gewonnen Oscars.
Verder is er volop kans om met een character op de foto te gaan.
Als we hier uitgekeken zijn willen we verder gaan maar het inmiddels enorm hard gaan regenen.
Na een tijd gewacht te hebben besluiten we naar de uitgang te gaan als het even iets minder hard regent.
We komen redelijk droog bij de treintjes die de mensen terug naar de auto's brengt.
Als we echter moeten uitstappen om naar de auto toe te lopen regent het weer hard en zijn we uiteindelijk toch nog helemaal doorweekt.
In tegenstelling tot gisteren blijft het niet de hele rest van de dag regenen.
Aan het begin van de week hadden wij nog een paar Uggs besteld en die zouden wij  vandaag kunnen ophalen. We besluiten toch maar eerst te bellen. We horen op dat moment ook dat de Uggs niet meer te leveren zijn terwijl ze ons hebben gegarandeerd dat het geen probleem zou zijn.  Verder werd er gezegd dat we het geld wat we vooraf hebben betaald ook nog niet terug krijgen.
Ze willen eerst zelf het geld terug hebben van de leverancier. Hier gaan we uiteraard niet mee akkoord en we besluiten toch naar de winkel te rijden. Bij aankomst krijgen we hetzelfde verhaal. Maurice maakt duidelijk dat we de winkel niet verlaten voordat we het geld terug hebben.
Foodcourt Florida Mall
De winkelbediende gaat met haar manager overleggen en blijft bij het verhaal. Als Maurice vraagt  om de manager te spreken krijgt hij hem aan de telefoon en het lijkt erop dat ze nog steeds niet nu willen terug betalen. Uiteindelijk moet de aankoopbon gemaild worden naar de manager en horen we later meer. We besluiten om te gaan eten in de foodcourt. Inmiddels ben ik wel op zoek gegaan in de Florida Mall waar ze dan wel de juiste maat Uggs verkopen afgelopen maandag was het nergens anders gelukt en wij zagen het al gebeuren dat we voor 1 nichtje wel en voor het andere nichtje geen Uggs zouden hebben, dat was eigenlijk geen optie.
Gelukkig bleken ze bij de kinderafdeling van Nordstrom wel de juiste maat en kleur te hebben dus deze heb ik alvast gekocht. Ze waren zelfs nog $10,00 goedkoper. Er zit in de Uggs zelf geen enkel verschil uiteraard maar wel de verpakking doet wat minder luxe aan want deze Uggs zitten bv. niet verpakt in een plastic zak. Uiteindelijk gaat het om de Uggs en niet om de verpakking.
Built-A-Bear Workshop
Er zit ook nog een heel leuk beren winkeltje in de Florida Mall waar je je eigen beer kan uitkiezen en laten vullen. Erg leuk om te zien.
Eenmaal weer terug bij Journeys Kidz heeft het nog zeker een kwartier geduurd voordat we uiteindelijk het geld terug hebben gekregen. Op het moment dat Maurice ging dreigen dat hij elke klant zou aanspreken en zijn verhaal zou doen was het ineens wel mogelijk om het terug te geven.
Totaal zijn we met dit geintje toch totaal bijna twee uur bezig geweest.
Morgen wordt het een park loze dag, na 4 dagen achter elkaar vinden we het wel lekker om even helemaal niets te gaan doen.

@ Marja en Tony: Het blijft inderdaad spoken. We proberen zo veel mogelijk te genieten.
@ de brabertjes: Eindelijk net jullie blog bij gelezen, erg leuk!
@ Alex: Wat is dat toch met kinderen en fastfood...

10 opmerkingen:

 1. Ben aan het bijbenen in het lezen... Wat een verhaal ivm de Uggs. Gelukkig hebben jullie het geld terug !!
  Vandaag enkele druppeltjes gehad en enkele donkere buien gezien, maar de regen is ergens anders neergevallen :)
  Alvast 'slaap lekker'.
  Groetjes,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip...ik ga dus niet het gehele bedrag aanbetalen als ik Uggs moet bestellen!
  Buiten dat, weer een heerlijke dag achter de rug en morgen lekker rustig aan doen, het is tenslotte vakantie!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een vervelend verhaal over de Uggs. Uiteindelijk wel je geld gelukkig terug gekregen. Boffen dat 's ochtendsin het park de wachtrijen eigenlijk nog geen wachtrijen zijn. Kun je flink wat attracties doen in een paar uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet goed, geld trugg. Dat is gelukkig weer afgehandeld. Build-a-bear is ook leuk zeg, weer een ideetje voor onze reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Belachelijk met de Uggs, enne na 4dgn aktie, morgen relaxen, heerlijk vooruitzicht natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dag gehad in Hollywood Studio's,fijn dat de villa zo dicht bij de parken ligt hè?
  Wat een belachelijk gedoe met het geld terugkrijgen voor die uggs, wij dachten dat ze daar in The States niet zo moeilijk doen met dit soort dingen.Gelukkig is het opgelost en hebben jullie voor het andere nichtje ook uggs.

  Geniet van de parkenloze dag, veel plezier verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gedoe zeg met dat geld terugkrijgen en die loze beloften. Maar de aanhouder wint, gelukkig maar. En geniet van de rust, het is en blijft vakantie :-)!
  Wij zitten ook dichtbij Disney, misschien zitten we dichterbij elkaar dan we denken....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoy Allemaal.
  Wat hebben jullie ontzettend veel gedaan, het is leuk om dat te lezen, het leest als een boek.
  Geniet nog maar een beetje, hopenlijk met heel veel mooi weer,

  grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jac en walt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is nog eens een diabetes uitje inderdaad ... Onze kids gaan over paar weken ook op DVN zomerkamp; ik denk dat ze gelijk zoudem intekenen als het naar Orlando zou zijn ;-) !

  Jammer van Dairy Queen, ik vind het echt geweldig lekker, en ze hebben (net als Outback overigens) de hoogste Zagat rating, dat wil toch wel iets zeggen ...

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin