zaterdag 2 juli 2011

Dag 4: Relaxen en shoppen

Na drie dagen toch wel veel gereden/gereisd te hebben waren we wel toe aan een lekker rustig dagje.
De ochtend hebben we doorgebracht aan het zwembad.
Omdat we gisteren al de indruk kregen dat het op de weg behoorlijk druk was en we steeds meer andere nummerborden zien rijden denken wij dat het deze dagen vooral in de parken tot en met 4 juli erg druk zal zijn. Verder is de ervaring van vorig jaar dat de beste koopjes te vinden zijn tijdens de 4th of july sales.
Dit alles bij elkaar heeft ons doen besluiten om niet eerder dan dinsdag naar Disney te gaan.
Verder zijn nog niet alle wensen voldaan dus we gaan weer gezellig shoppen wat ik zeker geen straf vind.
Glenn en Melvin blijven achter in de Villa.
We rijden allereerst naar de Florida Mall op zoek naar Uggs voor onze nichtjes. Er is niet heel veel op voorraad maar ze kunnen wel besteld worden en omdat we nog aan het begin van de vakantie zitten is dat zeker een optie. We zijn niet zeker wat betreft de maten omdat er geen halve maten verkrijgbaar zijn.
We wachten daarom even met bestellen totdat we zeker zijn welke maten dan de beste zijn.
Ook bij Abecrombie & Fitch stappen we naar binnen en kopen daar voor Glenn en Melvin een T-shirt.
Wat ons opvalt is dat er erg leuke meisjes en jongens in de winkel staan die volgens ons echt gescreend worden op uiterlijk. Kijk ook maar hoe de tasjes eruit zien waarin je de gekochte kleding mee krijgt.
We zoeken nog Vans voor Jordy, deze ook nog niet gevonden.
We rijden toch nog even door naar The Mall at Millenia. Daar zit tenslotte een Vans store. We zien daar een paar leuke maar helaas zijn ze er niet meer in de juiste maat.
Inmiddels heeft hij een foto gestuurd van het model wat hij zoekt, helaas zijn we die nog niet tegen gekomen, dus help.......... Het is natuurlijk zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig heeft hij nog wel een tweede, derde en vierde keus. Inmiddels heb ik wel via internet gevonden dat er op de International Drive ook een Vans store zit dus wie weet gaat het nog lukken.
Hierna zij we terug gereden naar de villa om dan eindelijk eens echt te gaan relaxen aan het zwembad.
Vandaag mocht Melvin kiezen waar we in de avond zouden gaan eten, het werd KFC.
Eigelijk valt dit ons behoorlijk tegen en we besluiten om hier niet meer te gaan eten.
Glenn heeft nog steeds geen schoen naar zijn zin gevonden. Het moeten Nikes of Jordans worden.
We hebben ongelofelijk veel schoenen gezien en bijna alle Nike Factory Stores in de omgeving gehad.
We weten er echter nog 1 te verzinnen namelijk die van The Lake Buena Vista stores.
Het is niet te geloven maar uiteindelijk na nog een tijdje alle paden langs gelopen te zijn vindt hij eindelijk het juiste paar en gelukkig was zijn maat er ook nog.
In dit winkelcentrum zit ook een Rawlings outlet store. Helaas is deze inmiddels al gesloten waardoor we toch echt nog een keer terug moeten :-)
Inmiddels beginnen we al behoorlijk aan het maximale bedrag te komen wat je maximaal mee mag nemen maar vorig jaar werd er niet eens op of om gekeken door de douane. Dit jaar vliegen we via Londen dus dan hopen we helemaal dat het geen probleem is.
Als laatste hebben we nog een ijsje gehaald bij de Coldstone.
Op de terug weg naar de villa werden we aangehouden door een sheriff.
Wat bleek nou: Maurice was rechts af gelagen wat toegestaan is ook al staan de stoplichten op rood.
Wat hij echter niet had gedaan is helemaal stil staan voordat hij de bocht nam.
Gelukkig weten we dat je niet uit mag stappen. De sheriff kwam zelf naar ons toe en voeg naar het rijbewijs. Volgens de sheriff was Maurice onverantwoordelijk want hij bracht zijn medepassagiers in gevaar, verder hadden er wel fietsers kunnen rijden of wandelaars kunnen lopen enz enz.
Wat hij even vergeet is dat er in de USA zowel links als rechts ingehaald wordt, jan en alleman zit te bellen achter het stuur en men al hellemaal nooit van anticiperen heeft gehoord.
Daarbuiten komen wij uit een land waar heel veel gefietst wordt dus een fietser zou je niet zo heel snel  denk ik. Hij ging checken of wij inderdaad de huurders van de auto waren.
Toen hij terug kwam zei hij dat hij het af ging doen met een waarschuwing en als Maurice binnen deze vakantie nog een keer deze overtreding zo maken, hij een boete van ruim 200 dollar zou krijgen.
Op dat moment waren we wel wat geschrokken maar later hebben we er hartelijk om moeten lachen.

8 opmerkingen:

 1. Bij een 'pullover' tijdens een dagje shoppen denk je toch aan de trui, en niet aan oom agent die de naar de kant dirigeert. Gelukkig zijn jullie er met een waarschuwing van af gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dat lijkt me geen pretje om in een vreemd land door oom agent belerend toe gesproken te worden. Nou gelukkig een waarschuwing en foe, foei, niet meer doen hoor :-)

  Maar zo te lezen hebben jullie je slag aardig geslagen in the shopping malls. Altijd leuk om lekker te shoppen in de vele malls. Ik zou er mijn hobby van kunnen maken :-)

  Happy forth of July. Ik ben benieuwd naar wat jullie gaan doen. Maar dat lezen we een volgende keer weer.

  Greetz,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het plastic is nog heet van het shoppen, zelfs een sherrif figureert op het blog, gelukkig met een waarschuwing want dit soort geld boetes zijn pas echt zonde..

  Nou geniet lekker van de pool en 4th of july

  Tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel weer een spannend verhaal natuurlijk dat jullie worden aangehouden door oom agent. Gelukkig bleef het wel bij een waarschuwing. Dus volgende keer echt stoppen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk blog om te lezen. Ik denk dat er de volgende keer netjes geremd wordt bij het stoplicht lol

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou jullie hebben een heerlijke en nuttige dag gehad, lekker relaxen bij het zwembad en weer heerlijk de creditkaart laten gelden.
  Die ervaring met oom agent hebben jullie nu ook een keer meegemaakt, hopelijk gebeurt er niets meer deze vakantie.

  Veel plezier verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Happy 4th of july. Nou maak je maar niet druk over wat je mee wilt nemen qua bedrag omdat je via London gaat. Dat valt allemaal wel mee hoor.
  Heerlijk dat shoppen, kan me er nou al op verheugen.
  Bedankt voor dit prachtige verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, die tasjes! Mijn dochter heeft op haar kamer een hele verzameling van Hollister en Abercrombie tasjes, ze kan er zowat een muur mee behangen.
  Mooie avonturen beleven jullie.
  Heel veel plezier, geniet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin