zondag 3 juli 2011

Dag 5: Tarpon Springs, relaxen en blog bijwerken

Vandaag al weer de vijfde dag. We begonnen de dag weer met een ontbijtje in de villa uiteraard met vers Cuban bread en pancakes van de Publix.
Omdat we voor even wel genoeg malls hebben gezien besluiten we voor vandaag om naar Tarpon Springs te gaan. We hebben er veel over gelezen op andere blogs dus we zijn wel nieuwsgierig geworden.
Vanaf de villa is het ongeveer een uur en drie kwartier rijden, tenminste zoals onze TomTom het aangeeft.
We hebben al een paar keer het idee gehad dat de TomTom omrijd maar we komen er wel en dat is het belangrijkste. Het was een groot stuk dezelfde weg als naar Tampa en we reden er om 12:30 dus ik heb nog geprobeerd om nog een keer dan een honkbal wedstrijd te gaan, helaas ging dit niet door.
Tarpon Springs is een dorpje waar veel Grieken wonen en staat bekend om het duiken naar sponzen.
Als je het dorp komt binnen rijden dan kom je meteen een grote parkeerplaats tegen. Je mag hier gaan staan voor $5,00. Later bleek dat het wat betreft het parkeren hier precies anders om is namelijk hoe verder je het dorp in gaat hoe goedkoper het parkeren wordt.
Naast de parkeerplaats zit meteen al een sponge factory. Dit is 1 van de vele souvenirs winkeltjes in Tarpon Springs die sponsen verkopen in allerlei maten.
Ze verkopen ook diversen soorten zeep. De Griekse invloeden zijn duidelijk zien, met name ook de blauwe kleur die je ook vaak in Griekenland terug ziet.
Na een stukje gewandeld te hebben besluiten we een restaurantje op te zoeken.
We komen terecht bij Costas. Ze hebben zowel broodjes als hele schotels.
Glenn kiest voor een broodje gegrild kipfilet en wij gaan voor de Giros schotel. De giros ziet er wel wat anders uit dan bij ons maar smaakt prima.
Giros schotel
We kregen we nog een Griekse salade bij  en door een kortingsbon die we bij de sponge factory hebben gekregen zijn de drankjes gratis. Zoals overal tot nu toe worden de glazen direct bijgevuld als ze leeg zijn. Uiteindelijk eten we voor $55,00 met zijn vieren wat omgerekend €40,00 is.
Hierna zijn we nog wat verder gaan lopen maar eigenlijk wilde de kinderen graag terug naar de villa om lekker te gaan zwemmen.
We besluiten het eten later op de avond simpel te houden.
Op de terug weg zijn we nog even gestopt om drinken te halen. Daar stond een man met een Gaastra shirt. Ik nam de gok en zei lekker weer vandaag hè? Volgens mij was hij wat verbaasd maar bevestigde hij het wel. Met een Gaastra shirt moest het natuurlijk een Nederlander zijn.
Eenmaal terug in de villa duiken Glenn en Melvin meteen het zwembad in en ga ik proberen om weer iets op het blog te zetten.
Wat weer betreft: de eerste dagen was het vrij bewolkt hebben we weinig last van regen  en als het regende gebeurde dit als wij in de auto zaten of ergens binnen waren.
Gisteren was het de eerste dag dat de zon meer door kwam en is het de hele dag droog geweest.
Vandaag was de warmste dag tot nu toe tijdens ons verblijf namelijk 96 graden Fahrenheit wat neer komt op 35,5 graden Celsius. We hebben dus wat dat betreft niets te klagen.

Allemaal weer bedankt voor de leuke reacties. We stoppen nu inderdaad echt goed bij het rechts afslaan en ook maar op de maximum snelheid. We worden links en rechts ingehaald, kan die sheriff daar niet op letten?

4 opmerkingen:

 1. Ook al over deze plaats gelezen, maar zelf nog niet geweest. Bedankt voor het sharen van deze info :) Het was inderdaad een hete zomerdag ; het mag zo nog wat blijven duren...
  Wie weet passeren wij elkaar nog de komende tijd :)
  Groetjes,

  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jullie in Tarpon Springs zijn geweest, en wat vermaken jullie je, en lekker dat het weer ook zo goed is..

  Dat helpt je wel het vakantie gevoel te versterken..
  Heerlijk zwemmen in die lekkere pool, de hottub aan en een uur later erin...

  hmmm heerlijk, geniet ervan wij lezen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorig jaar in Orlando werd ik ook ineens aangesproken in het Nederlands sta je toch even gek te kijken.
  Geniet lekker verder het weer is er naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat was even doorlezen, maar we zijn weer helemaal bij.(liepen 5 dagen achter)
  Heerlijk te lezen dat jullie je erg vermaken,en dat het met moeders de goede kant op gaat.
  Wat een mooie villa hebben jullie, dat is extra genieten.
  Zo te lezen hebben jullie al veel gekocht, je kan het maar binnen hebben;-)
  Geniet verder van jullie avonturen, wij genieten mee.

  Groetjes SasEs

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin