dinsdag 5 juli 2011

Dag 7: EPCOT

Vandaag gaan we eindelijk naar Disney.  We besluiten om naar EPCOT te gaan en willen er vroeg zijn.
Het park gaat 09:00 open. Om tijd te winnen gaan we ergens ontbijten en waar kan je snel ontbijten?
Juist, bij de Mac.
Zelf eten we veel liever in de villa maar Glenn en Melvin denken daar anders over. We eten een McMuffin met bacon en ei en pancakes. Wat ons betreft niet echt voor herhaling vatbaar.
Om 09:15 lopen we het park binnen.
We staan redelijk ver vooraan op de parkeerplaats en kijken goed waar we geparkeerd staan om later op de dag veel tijd kwijt te zijn aan het zoeken naar de auto. We hebben $ 14,00 mogen betalen.
Het ophalen van de kaartjes gaat snel, we hebben geen wachtende voor ons.

Als we het park binnen lopen dan komen we als eerste Spaceship Earth tegen.
Het een soort tijdmachine die je laat zien hoe het vroeger was maar ook hoe de toekomst eruit ziet.
Omdat het nog redelijk vroeg is besluiten we om maar eerst de attracties te gaan doen waarvan bekend is dat de wachttijd vaak lang is. We lopen als eerste door naar Soarin. Daar stond dat de wachttijd al 25 minuten was. Uiteindelijk is het 15 minuten. Hierna stappen we in Living with the Land.
We pikken The Circle of Life ook maar meteen mee. De volgende attractie wordt Test Track.
Als we er aan komen is de wachttijd 50 minuten. De single riders lane duurt 20 minuten dus we besluiten voor de single riders lane te gaan.
Ook hier worden meer minuten aangegeven dan dat het uiteindelijk duurt. We zitten na 15 minuten al in de auto. Het is een test rit met een behoorlijk hoge snelheid. Op het laatste stuk rijd de auto behoorlijk hard. Hierna volgt Mission Space. Ook hier kunnen we redelijk snel doorlopen. Je maakt hier mee wat een astronaut ook mee maakt bij een lancering.
Inmiddels is het alweer middag en hebben wij toch wel weer trek in iets.
Daarna gaan we richting Captain EO.  In 1988 waren wij samen in EPCOT en Captain EO was toen een jaar of twee open. Wat ons nog het meeste is bijgebleven van die tijd is dat wij toen ruim 1,5 uur  hebben moeten wachten in de brandende zon. Dit keer lopen we ook hier redelijk snel door.
De volgende stop is Journey into Imagination with Figment en daarna stappen we in The Seas with nemo and Friends. We lopen nog naar World Showcase maar na 1 land gezien te hebben besluiten we het park te verlaten.  We zijn inmiddels al weer 6 uur in het park.  Voor World Showcase komen we nog een keer terug. Future World hebben we vandaag helemaal gedaan op Universe of Energy na.Wij krijgen de indruk dat Glenn en Melvin EPCOT niet echt een toppark vinden, er is natuurlijk geen achtbaan te vinden... Testtrack vonden ze uiteraard wel leuk. Zelf vond ik het toch wel weer leuk om Captain EO te zien. Toen de film was afgelopen klonk er een klein applaus... Hij zag er overigens wel een stuk beter uit dan de laatste tijd.
Het was vandaag naar ons idee de warmste dag van de afgelopen week. Later in de auto blijkt dit te kloppen want daar staat een buitentemperatuur op van 95 graden F. wat neer komt op 35 graden C.


Bij terugkomst in de villa duiken we allemaal het zwembad in. Na weer even lekker rustig gezeten te hebben gaan we de deur nog uit om iets te eten. De jongens mogen weer kiezen en het wordt weer Cici's Pizza. We vertellen er meteen maar bij dat dit de laatste keer is deze vakantie. De smaak van de pizza' s is prima maar van de sfeer moet je het niet hebben. We zijn naar Posner Park gegaan en nadat we  zijn met eten lopen we nog even PerSmart binnen. Ze verkopen daar verschillende dieren zoals kale ratten. We zien ook siervissen die in hele kleine bekertjes zitten. Ongelofelijk dat dat mag.
Wat wel opviel is dat er best veel winkels leeg staan in Posner Park, dit is ons vorig jaar niet opgevallen. Wel jammer.
De plannen voor morgen zijn weer Disney. Welk park het wordt beslissen we morgen.

@ Sonja: De BBQ is zo goed bevallen dat we het vandaag (dag 8) weer doen.
@ SasEs: 1 paar Uggs zijn besteld nu, komen eind vd week.
@MattRob: Ik ben nog niet toegekomen aan jullie blog, ik hoop straks maar lees op Twitter dat jullie je prima vermaken.
@ de brabertjes: Ook jullie blog moet ik nog lezen maar jullie hebben
het vast naar je zin.
@ Tinnetam: Inderdaad ongelofelijk van die wachttijden. Misschien
omdat het 1 dag na 4th of july was?
@ Greet: leuk dat je mee leest, alles goed met Wim?
@ Kees: ook leuk dat jij mee leest.

9 opmerkingen:

 1. Jullie zijn vandaag naar ons lievelingspark geweest :) Ikzelf vind het heerlijk vertoeven tussen de diverse landenstandjes.
  Wij houden van op houtskool gebakken pizza, hebben ze dat bij Cicci's ? Eerder deze week viel de pizzabodem niet mee in Olive...
  Geniet nog van jullie avond, zoals wij !
  Groetjes,
  Hilde en co

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha lachen... wij hebben gisteravond bij Cici's Pizza gegeten en vonden het ook niet veel... pizza was ok maar verder niet voor herhaling vatbaar... mocht je je bedenken en nog een keer willen dan is een Groupon bon nog gratis af te halen in Windsor Palms :) ... Verder genieten jullie blijkbaar ook volop, leuk om te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Epcot is zo veelzijdig heh, het is ook ons favoriete park. Die captain EO vind ik echt leuk, wij hebben hem ook in 1988 voor het eerst gezien.
  Wij hebben nog nooit een pizza op bij Cici's, we zijn er 1x naar binnen gelopen maar vonden het helemaal niks, TL buizen licht, net een kantine.
  Lekker hoor na de hitte even het zwembad in.
  Veel plezier vandaag in een ander Disney park.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij zijn ook gek met Epcot, dit is een heerlijk park met van alles eigenlijk,..
  Is het nog gelukt met de Hottub? Of moet je dan ook Poolverwarming hebben bedenk ik me nu.. Dat hadden wij natuurlijk wel in het najaar .

  Rick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, zielig die visjes, zagen wij ook toen we er in mei waren.
  BBQ ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoy Allemaal
  Hoop dat het deze keer lukt om een berichtje te schrijven,
  Ik vind het heel leuk jullie blog elke dag te lezen,en volgens ons hebben jullie een leuk huis met zwembad.
  Nog veel plezier,uit een bewolkt belgie
  jac/Walt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Epcot is zo geweldig, het was weer een superdag voor jullie. Zijn de kids erg teleurgesteld dat Cici's niet meer wordt bezocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij gaan dit jaar voor het eerst naar Epcot, wij zijn erg benieuwd. Onze zoon en ik zijn niet zo van de achtbanen, dus een prima park voor ons, denk ik, zo te lezen.
  Groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin