woensdag 6 juli 2011

Dag 8: Animal Kingdom

Vandaag gaan we voor de tweede dag naar een Disney park.


Het wordt Animal Kingdom. We zorgen er voor dat we op tijd ontbijten en rijden om 09:00 de parkeerplaats op.  Animal Kingdom is verdeeld in 7 verschillende gedeelten. We gaan net zoals gisteren meteen af op de attracties waar een fastpass wordt gegeven. Gisteren hadden we de ervaring dat de wachttijden in het begin niet zo lang waren.
Kali River Rapids
Als eerste gaan we naar Kali River Rapids. De verwachting is dat je daar behoorlijk nat kan worden en dan hebben we de hele dag nog om weer droog te worden. De wachttijd is ongeveer een kwartier.Vervolgens lopen we door naar Expidition Everest. Dit is de eerste achtbaan die we deze vakantie tegen komen. De wachttijd die wordt aangegeven is al opgelopen tot 25 minuten. Het lijk erop dat het vandaag veel drukker is dan gisteren in EPCOT. Uiteindelijk gaat het hier ook sneller dan dat wordt aangegeven namelijk 20 minuten.
Hierna
Expedition Everest
 gaan we richting de Kilimanjaro Safaris. Hierbij maak je een safari in een grote bus. Het is afwachten wat je allemaal voor dieren ziet maar we hebben van alles en nog wat gezien. Wat ik persoonlijk wel jammer vond is dat de bus vrij snel door rijd en niet echt heel lang stil staat als er iets gefotografeerd kan worden. Het is op zich wel een hele mooie rit. Totaal waren we hier 30 minuten aan wachttijd kwijt.
Kilimanjaro Safaris
Hierna volgde Pangani Forest Exploration Trial. Je loopt eigenlijk een heel stuk langs het gebied waar de  ook langs komt en ziet o.a. ook de dieren die in het water leven.
Het leek ons wel wat om een rondje te maken met een treintje maar toen we er eenmaal inzaten bleek dat je geen rondje kon maken maar er echt de volgende stop uit moest. Dit was bij  Rafiki's planet watch. We kregen sterk de indruk dat dit gedeelte met name leuk is voor wat kleinere kinderen dus we hebben hier niet lang doorgebracht.
Na de kaart goed bestudeerd te hebben, leek het ons wel wat om een 3D film te gaan bekijken.
We gngen dus op zoek naar It's Tough to be a bug. De film wordt gedraaid in een theater wat gelegen is in the Tree of Life. De wandeling naar het theater is ook al mooi.Er zijn verschillende figuren uitgesneden. De film zelf is erg grappig met bepaalde effecten. 
Als laatste voor vandaag gaan we naar Dinosaur wat ligt in Dinoland USA.
Hier bedraagt de wachttijd rond de 45 minuten. Glenn en Melvin gaan hier alleen in.
De werkelijke wachttijd blijkt 30 minuten te zijn. Nooit geweten hoe de wachttijd wordt bepaald tot vandaag. Glenn kreeg aan het begin van de wachtrij een kaart aan een keycord mee. Aan het eind van de wacht rij moest hij de kaart weer inleveren. Heel simpel eigenlijk. Inmiddels was het al weer 14:30 en houden we het voor gezien. Vandaag lijken de wachtrijen groter en voelt het warmer aan. 
Glenn en Melvinden vonden beide Expedition Everest het leukste.
Als we terug zijn in de villa nemen we eerst weer een duik in het zwembad. Het BBQ-en is maandag heel goed bevallen dus we besluiten om dit vanavond weer te doen.
the Tree of Life
We halen vlees bij de Publix. Helaas vinden wij het vlees van de Walmart er iets minder uit zien dus we rijden door  naar de Publix.
Bij terugkomst in de villa gaat de BBQ meteen aan want het is inmiddels al weer 19:00.
Als toetje eten we ijs met aardbeien.
Morgen gaan we wederom naar een Disney park, welke het wordt dat beslissen we morgen.

@ Hilde en co: Ik geloof nooit dat die pizza bodems van Cici's op houtskool worden gebakken. Wij vonden ze niet slecht.
@ Karen, Andy, Mauro & Milan: Nee hoor we bedenken ons niet meer. 2 x Cici's was genoeg voor deze vakantie.
@ Anita: Hebben jullie ook zo lang gewacht in '88 voor captain EO?
@ Rick, Sunshine State: Na een uur leek de hottub wel wat warmer maar niet zoal wij dit kennen in bv. een tropisch zwembad. Zal inderdaad wel met de poolverwarming te maken hebben. Lijkt mij nu ook niet lekker.
@ Hannie: Ja ongelofelijk he? Je denkt eerst dit kunnen geen levende vissen zijn totdat je het bekertje aanraakt en ze toch bewegen.
@ Jacqueline en Walther: Leuk dat jullie gereageerd hebben, het is dus goed gegaan. ;-)
@ Sonja: Bij de vraag wat gaan we vanavond eten kwam weer het woord pizza voorbij...ik dacht het niet.
@ 2theUSA: Als de achtbanen niet hoeven is het echt een erg leuk park, pubers van 15,5 denken daar anders over...


5 opmerkingen:

 1. ook vandaag voor jullie weer een fantastische dag zo te lezen.
  hier kunnen ze niet wachten tot we naar het eerste park gaan dat word morgen Buch Gardens.
  groetjes de brabertjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi,

  Eindelijk jullie verslag kunnen lezen. Jullie hebben er een heerlijke eerste week opzitten. Bbq blijft toch ook wel mijn hobby ! Groot verschil tussen een steak van de bbq of een pizza van Cici. Wij komen er iedere vakantie ook altijd wel een keer. Niet voor de sfeer, gewoon voor de pizza.

  Enjoy, ik blijf jullie volgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een heerlijke Disney dag, het geeft ons mooi te kans ons goed in te lezen in de parken waar we straks heen gaan. Ook hier zijn wij nog nooit geweest. Wij hebben ook een Puber van bijna 15 (in de vakantie jarig) bij ons. Dank voor de tip kunnen we haar vast Voorbereiden op Epcot, wat betreft de achtbanen.
  Ben benieuwd waar jullie morgen heen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat was al weer a Magical Day in The World.

  Ik weet niet wat dat is met Animal Kngdom, maar daar lijkt het altijd druk(ker) dan in de andere parken. We zullen op 21/7 maar weer eens zelf gaan kijken waarom het daar altijd zo druk is :-)

  Have a Magical Day !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eindelijk tijd om bij te lezen, weer 2 dagen kunnen lezen. Enne, start van de dag bij McDonald en eindigen bij CiCi's .... Moet er niet aandenken, maar begrijp dat het ook niet echt jullie keus is en ook niet meer gaat gebeuren ;-) ! Doe mij dan ook maar BBQ en ijs met aardbeien als toetje, klinkt veel beter ! En idd, vlees kopen wij ook niet bij Walmart, kwalitatief echt wat minder !

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin