donderdag 7 juli 2011

Dag 9: Magic Kingdom

Vandaag is het alweer dag 9. De tijd gaat snel ondanks dat deze vakantie anders is als wij ons dit hadden voorgesteld. Je blijft toch met een dubbel gevoel zitten.  Zoals het er nu naar uit ziet zal mijn moeder niet meer naar haar eigen huisje terug kunnen en gaat de aanvraag voor een verpleeghuis de deur uit.
Nu hopen dat ze wel in Zoetermeer geplaatst kan worden.
We gaan dit keer naar Magic Kingdom.  Onderweg zien we een roze ambulance rijden. Hier is ook alles mogelijk.We zijn net iets later dan gisteren en lopen om 09:30 het park binnen. We kiezen voor de ferry om in het park te komen. Zoals de vorige dagen gaan we nu ook eerst af op de attracties met een fastpass. Niet dat we voor een fastpass kiezen maar we merkten de andere dagen dat in het begin van de dag de wachtrij best wel mee viel. Allereerst gaan we richting Space Mountain.


We komen langs Buzz Lightyear's Space Ranger Spin en zien dat daar de wachttijd 5 minuten is. Dit kunnen we natuurlijk niet laten lopen omdat we weten dat de wachttijden daar ook behoorlijk kunnen oplopen. We lopen eigenlijk in 1 x door naar de karretjes. Je gaat hier met een lasergun op allerlei doelen schieten en je moet natuurlijk zo veel mogelijk punten verzamelen. Ik stap samen met Melvin in een karretje en weet dat ik vandaag niet ga winnen.
Ik denk dat er maar weinig zijn die wel gewonnen zouden hebben want Melvin haalt de maximale score van 999999 al een stuk voor het einde. Ik snap niet hoe hij het doet want ik heb toch ook echt mijn best gedaan en ben niet verder gekomen dan 9700 punten.
We lopen hierna dan echt door naar Space Mountain. De wachttijd wordt aangegeven als 30 minuten dus dat valt nog wel mee. Uiteindelijk is het 20 minuten inclusief de attractie zelf.
Cinderella Castle
Splash MountainVervolgens gaan we richting Peter Pan's Flight. We lopen langs Cinderella Castle en net op dat moment gaat er vuurwerk met een enorme knal de lucht in. Volgens een cast member is dit vuurwerk achter gebleven van gisterenavond. Het veroorzaakt een behoorlijk rookgordijn. Aangekomen bij Peter Pan is de wachttijd al opgelopen tot 40 minuten en ook zijn we er sneller doorheen namelijk 30 minuten. We denken eraan om ook Winnie the Pooh meteen maar mee te pikken maar onze huispubers zien dat niet zitten. We gaan maar weer op zoek naar de wat meer spectaculairdere attracties en lopen daarom Adventure Land binnen. We lokken ze mee in de Jungle Cruise wat natuurlijk ook niet zo spectaculair is maar dat is in ieder geval beter dan de attracties in Fantasyland.
                                                                                                            
Wat ons opviel is dat er best wel veel Caracters te zien waren. De favoriet van Jordy in Eurodisney (1994) was er ook. Hierna gaan we toch richting Splash Mountain  en het lijkt erop dat de mensen er wat minder nat uit koen. Niets is echter minder waar want wij hebben het geluk om vooraan in de boomstam terecht te komen en daar wordt je dus wel flink nat.Ook hier ligt de wachttijd op ongeveer 30 minuten.
Omdat ik zelf op zoek ben naar een leuke rugzak waar wel A4 formaat in kan en het inmiddels al weer 14:00 is,  besluiten we om nog 1 attractie te doen en daarna de winkels te gaan bekijken in
Main Street USA. Als laaste wordt het Big Tunder Mountain Railroad. Hier staan we van de hele dag het langste in de rij namelijk 45 minuten. Helaas is het met de rugzak nog niet gelukt. Ik heb wel een paar leuke gezien maar die waren te klein. Je ziet echter veel meer gewone tassen.
Terug naar de parkeerplaats nemen we de monorail.
Als we net in de auto stappen zien we de donkere wolken al komen en even later barst de regen flink los. Het was al de hele dag vrij vochtig warm dus het was wel te verwachten.
Tot nu toe hebben we erg veel geluk gehad met de regen, als het al regende dan was het steeds voor zeer korte duur. Helaas is dat nu niet het geval. Het blijft een aantal uur regenen dus we kunnen helaas dit keer niet relaxen bij het zwembad. We eten weer buiten de deur en laten Glenn en Melvin weer kiezen, op zich een verkeerde keus wat dit keer komen ze met de Mac.
prima voor vanavond maar dan de rest van de vakantie niet meer behalve voor de smoothies en milkshakes. Daarna gaan we richting de Dairy Queen. Zelf hebben wij die nog nooit geprobeerd.
Het valt ons een beetje tegen, onze voorkeur gaat toch uit naar Coldstone.
Inmiddels is het in Nederland na middennacht op 8 juli als ik dit schrijf dus Bert, gefeliciteerd met je verjaardag!

@ de brabertjes: Leuk Bushgarden! Blijft voor ons nog steeds het leukste park en ook voor de jongens wat betreft de 8 banen.
@ Alex: BBQ is ons erg goed bevallen, thuis toch ook maar een gas BBQ aanschaffen.
@ 2theUSA: Wij denken dat Disney toch minder leuk is voor de pubers. Bushgardens heeft meer  achtbanen. Conclusie volgt nog.
@ Tnnetam: Wat een straf dat jullie Animal Kingdom weer moeten controleren op drukte :-)
Magic kingdom was ook best druk. Uiteraard veel kleine kinderen. Nog maar een paar nachtjes slapen.

3 opmerkingen:

 1. Het zal inderdaad heerlijk zijn als ze in de omgeving geplaatst kan worden, ik neem aan dat het toch dagelijks in je achterhoofd blijft spoken...
  Wel weer een heerlijk pret dagje achter de kiezen...die nemen ze je niet meer af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook dit ziet er weer geweldig uit vorig jaar hebben wij er ook erg van genoten dit jaar voor ons gee disneyparken maar al de andere we kunnen niet alles doen.
  maar ik geniet erg van verhalen en foto`s van daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vervelend voor je dat je moeder niet meer terug mag naar haar eigen huisje.
  Verder een heerlijke dag weer. De Mac is ook niet ons favoriete restaurant maar de kids moeten er toch altijd wel een keertje heen tijdens de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen

Erg leuk als jullie een reactie op ons blog plaatsen, bedankt hiervoor!
Maurice, Marleen, Glenn en Melvin